Neushoorn

Nou de zwarte neushoorn en de witte neushoorn er zit toch aardig wat verschil tussen de neushoorns.

De zwarte neushoorn heeft in tegenstelling tot de witte neushoorn een puntige bovenlip waarmee hij takken en bladeren kan afgrazen. De brede lippen van de witte neushoorn gebruikt hij om te grazen. De witte neushoorn is het grootst en is snel geïrriteerd, maar lang niet zo erg als de zwarte neushoorn.

Witte neushoorns:
De witte neushoorn is het op een na zwaarste landdier ter wereld. Alleen de olifant weegt zwaarder. Hij is de grootste soort van alle neushoorns. Deze neushoornsoort komt voor in 4 landen: Zuid-Afrika, Namibië, Zimbabwe en Kenia. De witte neushoorn onderscheidt zich van de andere Afrikaanse neushoornsoort door zijn brede mond. De witte neushoorn wordt daarom ook wel breedlipneushoorn genoemd. Veel mensen gaan er vanuit dat de witte neushoorn wit is, vanwege zijn naam. Dit is echter niet het geval. Hij is grijs van kleur. De witte neushoorn, oftewel de breedlipneushoorn, dankt zijn naam aan een vertaalfout van de Engelsen.

Zwarte neushoorn:
De zwarte neushoorn wordt ook wel puntlipneushoorn genoemd. Hij is een van de twee Afrikaanse neushoorns en komt voor op de savannes van Oost- en Midden-Afrika. De zwarte neushoorn wordt met uitsterven bedreigd, doordat stropers op hem jagen voor zijn hoorn. Naar schatting leven er nog zo’n 5500 zwarte neushoorns. De zwarte neushoorn heeft een dikke, grijze huid. Hij heeft een puntige bovenlip waarmee hij makkelijk takken en bladeren kan grijpen

Witte neushoorn
Zwarte neushoorn